De Italiaanse keuken: smaakvol en (di)vers.

Als fan van de Italiaanse keuken (ik ken geen mensen die niet van de Italiaanse keuken houden), heb ik gezocht naar leuke websites en shops voor inspiratie. Ik deel deze graag met jullie.

De Italiaanse keuken: Smaakvol en (di)vers!

De Italiaanse keuken is wereldwijd bekend om haar smaakvolle en smakelijke gerechten. De Italiaanse keuken is gebaseerd op verschillende regionale stijlen en is daardoor zeer divers. De Italiaanse keuken is vooral bekend om haar pasta's, pizza's en risotto's, maar er zijn ook veel andere gerechten die de moeite waard zijn om te proberen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Italiaanse keuken is het gebruik van verse, lokale en seizoensgebonden ingredienten. Tomaten, aubergines, courgettes, paprika's en olijven zijn allemaal populair in de Italiaanse keuken en worden vaak gebruikt in verschillende gerechten. Italiaanse kazen, zoals parmezaan en mozzarella, zijn ook erg populair en worden vaak gebruikt in gerechten zoals pizza en lasagne.

Italiaanse Keuken


Een ander kenmerk van de Italiaanse keuken is het gebruik van kruiden en specerijen, zoals basilicum, oregano, tijm en rozemarijn. Deze kruiden en specerijen worden vaak gebruikt om de smaak van gerechten te versterken en geven de Italiaanse keuken haar kenmerkende smaak.

De Italiaanse keuken heeft ook een rijke traditie op het gebied van vleesgerechten. Vleesgerechten zoals kalfsvlees, rundvlees en varkensvlees worden vaak bereid op de grill of in de oven en worden geserveerd met groenten en aardappelen. De Italiaanse keuken heeft ook een rijke traditie van visgerechten, met gerechten zoals gegrilde zalm en tonijn, die vaak worden bereid met citroensap en kruiden.

De Italiaanse keuken is ook bekend om haar desserts, zoals tiramisu, gelato en panna cotta. Deze desserts zijn vaak gemaakt met room, chocolade en andere zoetigheden en zijn de perfecte manier om een maaltijd af te sluiten.

Al met al biedt de Italiaanse keuken een grote verscheidenheid aan smakelijke en smaakvolle gerechten die de moeite waard zijn om te proberen. Of je nu houdt van pasta, pizza, vleesgerechten of desserts, de Italiaanse keuken heeft iets voor iedereen.

Italieplein.nl: het platform voor de pizzabakker!

Ik ben dol op het zelf bakken van pizza's op de buitenbarbeque. Voor hobby pizzabakkers als mijzelf is Italieplein.nl echt een uitkomst! Je kunt hier terecht voor het perfecte pizzadeeg, lekkere pizzagerechten, nuttige baktips en veel meer. In de webshop van Italieplein vind je alle producten die je nodig hebt voor het zelf maken van de lekkerste pizza's! Van ingredienten tot keukengerei. Tijdens het rondwandelen op het Italieplein.nl doe je zeker inspiratie op!

Italieplein.nl


MangiApe: echte passie voor Italie!

In mijn zoektocht naar inspriatie kwam ik ook MangiApe tegen. Je voelt gelijk de passie die zij hebben voor Italie. Het leuke winkeltje in Leusden neemt je mee naar Italie. En met hun foodtruck brengen ze zelfs Italie naar je toe en koken ze op locatie! In de winkel vind je een diversiteit aan Italiaanse producten: chocolade, snoep, pizza ingredienten, olijfolie, wijn, planken, schalen, bakjes, servies, bestek: teveel om op te noemen. Absoluut de moeite waard om daar eens naar binnen te wandelen. (tip: kom tijdens de lunch en bestel daar gelijk een lekker vers belegd Italiaans broodje!). Natuurlijk kun je ook hun website bezoeken.

MangiApe


Pastabestek en Pizzasnijders

De Italiaanse keuken is pas echt af met bijpassend bestek. En dan ook nog eens in Italie gemaakt. Dan kom ik eigenlijk maar op 1 merk terecht: EME. De bekendste fabriek voor kwalteit bestek in Italie. Of je nou op zoek bent naar een spaghettilepel, pizzames of een lasagneschep. Naast het gewone bestek is ook pastabesek verkrijgbaar. En vooral de serie Napoleon van EME kenmerkt zich door prachtige kleuren en design! Wil je pastabestek kopen? kijk dan eens op Napoleonbestek.nl.

Pastabestek



Reacties

Populaire posts